INGE BLOGT

Mijn naam is Inge Jansen, 37 jaar, getrouwd, 2 kids en ik woon in Neerijnen. Ik heb 1 hele grote passie, dat is HARDLOPEN!    Voordat ik lid werd van de Zaltbommel Dutch Runners hobbelde ik een beetje rond hier in de buurt, op oude schoenen die ik nog had en vele kilo’s te zwaar… Zelf vond ik dat al heel wat.. totdat ik mee ging trainen met de blauwe snelheidsduivels op dinsdagavond! Jee, die zijn snel..dat wil ik ook! Mee kunnen met die afgetrainde lopers in snelle pakjes…vol gas dus!      Na 1 maand vers ZDR lid was ik al geblesseerd … uiteindelijk 3 maanden uit de running door een heupblessure; veel te fanatiek en een dikke les geleerd!

Bij een tussentijdse training raadde onze trainster Karen de Bondt  mij aan om eens CHi-running te proberen en begeleidde mij gedurende die training in het ontspannen lopen en de neusademhaling. Ondanks dat het niet vanzelf ging, voelde ik mij goed en voelde de blessure niet. Zij raadde mij het boek de Running Buddha aan en ik besloot me hier verder in te verdiepen  Je balans vinden tijdens het hardlopen. Hardlopen kan innerlijke stilte en intens geluk opleveren wat de kwaliteit van leven verbetert, volgens de schrijver. Boeiend!

Dìt was waarom ik liep .. niet om snel te zijn of een pr te lopen. Ook niet om beter te zijn dan iemand anders maar gewoon voor de pure ontspanning en plezier. Na dit boekje heb ik me nog verder verdiept in het op een andere manier hardlopen. Dat moet toch kunnen? Zonder blessures en meer tot jezelf komen.

Het boek “chirunning” heb ik verslonden en toepast, steeds blijer wordend en met een verbeterde looptechniek en geen pijn! Training van lichaam en geest. Rennen door gebruik te maken van de diepe krachtreserves die schuilgaan in de kernspieren van de romp. Een aanpak afgeleid van Yoga, Pilates ( wat ik ook 1 keer in de week doe) en taichi.

De combinatie van deze technieken hebben Karen en haar man Pieter uitgewerkt tot CHiLLrunning.

In combinatie met het letten op mijn voeding en het anders gaan eten heb ik mijn manier wel gevonden. Het lopen gaat makkelijker en ik geniet veel meer! Verder kijk ik ook heel veel naar andere lopers. Hoe lopen zij? Zijn hun benen ontspannen? Hoe zetten zij hun voeten neer? En ook kijken ze blij? Genieten ze van wat ze aan het doen zijn?   Zo belangrijk!

Karen is al sinds 2013 bezig met het toepassen van verschillende looptechnieken, zij vertelde mij dat ik het levende bewijs ben van dat de methode werkt.

Zij vroeg mij of ik wilde bloggen over het CHiLLrunnen, om zo ook aan meer gevorderde hardlopers te tonen dat het een heerlijke manier van hardlopen is. Om andere mensen te vertellen over mijn ervaringen schrijf ik hier af en toe een stukje.

De aankomende tijd ga ik met Karen meetrainen met CHiLLrunning. Ik ben heel benieuwd naar alles wat ik daar ga leren en uiteindelijk ook weer kan toepassen!

En hier ga ik jullie natuurlijk ook van op de hoogte houden….

Veel loopplezier!

Inge