BODYSCAN of BODYSENSING

schilderij Karen de Bondt "listen" Middels Bodysensing en Bodyscan leer je luisteren naar je lichaam. Wij passen het graag toe in een training met CHiLLrunning in Zaltbommel
listen door Karen
Als je niet in staat bent te voelen of  je je lichaam op de juiste manier beweegt zal het heel lastig zijn je looptechniek te verbeteren. Body sensing en de bodyscan zijn hiervoor de beste vaardigheden. Bodysensing is eigenlijk het kunnen voelen of je je lichaam op de juiste manier beweegt. Als je dit namelijk aanleert dan kun je dit toepassen en er je looptechniek ontzettend mee verbeteren.

Body sensing is een vaardigheid om lichaam en geest te laten samenwerken als een team. Het is luisteren naar je lichaam, beter gezegd het VOELEN van je lichaam, het leren de signalen te herkennen.

Als het lichaam en geest namelijk een team zijn wordt hardlopen gemakkelijk en plezierig.
Veel mensen lopen op deze manier… de geest zegt tegen het lichaam: “ga nu lopen!”
Het lichaam loopt dan tot het moe is en de geest zegt dan:  “Het is genoeg voor vandaag!”

Als je leert meer te luisteren naar je lichaam kan je op elk moment kleine aanpassingen doen. Dit kan op alle vlakken zijn, bijvoorbeeld een meer ontspannen houding, je arminzet, de voetafwikkeling, hoe beweegt je lichaam en hoe voelt het aan?

Lichaam en geest communiceren nu op intuïtief niveau. En als je goed luistert zal het lichaam je alles vertellen wat je nodig hebt om optimale resultaten te bereiken.

Body sensing pas je toe tijdens het hardlopen of in stilstand; hoe CHiLL is dàt!
De Bodyscan pas je toe terwijl je stilstaat. Met je ogen dicht of juist voor een spiegel. Je loopt als het ware je lichaam af en voelt het, beetje bij beetje van teen naar hoofd.

bron: boek CHi-Running – Danny Dreyer, Katherine Dreyer