CHiLLe GASTENBOEK

Je kan hieronder jouw ervaring achterlaten en die van anderen lezen

CHiLLe Gasten zijn mensen die al eens eerder met ons op pad gingen en graag hun ervaring met CHiLLrunning delen in dit gastenboek. Op de foto een groep deelnemers aan de clinic CHiLLrunning in Zaltbommel, hardlopen met een CHiLl verschil. Even stilstaan en ademhalen aan het water

Schrijf een nieuw bericht voor het CHiLLrunning Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 100.26.179.41 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
19 berichten.
Rijk Rijk uit Zaltbommel schreef op 16 mei 2018
Een CHiLL running Clinic gevolgd die Karen de Bondt heeft gegeven. Ik liep al een tijdje recreatief hard en had nog nooit een les gevolgd. Ik heb goede tips gekregen van Karen. De belangrijkste les die ik onthouden heb is: Langzamer lopen dan dat ik gewend ben en dan focussen op mijn adem en het relaxed lopen. Door mijn ademhaling rustig te houden is mijn hartslag tijdens het lopen aanzienlijk gedaald. Mooi om te zien dat je dit actief kunt sturen. Daarnaast het leren ademhalen door de neus tijdens het sporten is een openbaring.
Het was een korte clinic, maar wat ik in deze tijd geleerd heb pas ik nu nog steeds dagelijks toe. Een echte aanrader om dit eens te ervaren.
Beheerdersantwoord van: Karen
Hee Rijk, wat superfijn om van je te horen nadat jij in een zo korte workshop afgelopen jaar nog zoveel profijt hebt gehad van de tips. Hoop dat je er lang van gaat genieten en wellicht tot weerziens in 1 van onze workshops! Binnenkort is er weer een leuke! Tot ziens *) Karen
Ydo Ydo uit Zaltbommel schreef op 3 april 2018
Was héél fijn om te doen, Karen begeleidt je op professionele manier hoe je ontspannen kan joggen en ademhalen en je gedachten op een ander spoor te zetten. Absoluut niet zweverig maar zeer leerzaam. Ik ga de cursus nog een keer doen, heb er zin in!!!
Beheerdersantwoord van: Karen
Leuk, dank je Ydo, het waren waardevolle dagen. Superleuk dat je weer mee doet!
Ruud Schaay Ruud Schaay uit Zaltbommel schreef op 2 april 2018
Vorige week laatste cursusdag gehad. Echt jammer dat het voorbij is want ik heb genoten van het enthousiasme en de lesstof van Karen de Bondt.
Heb behalve de looptechniek ook extra leren genieten van de omgeving van het park. Het was een heerlijke zondagochtend-besteding.
Dit gun ik iedereen!
Beheerdersantwoord van: Karen
Superleuk Ruud, ik zie je binnenkort weer bij de training van de Zaltbommel DutchRunners, enjoy!!
Maaike Maaike uit Zaltbommel schreef op 3 januari 2018
Het is alweer een paar maanden geleden dat ik een PrimeTime-Les volgde bij Karen (augustus 2017). Ik ben nog steeds super blij met de PT; het is het beginnetje geweest om weer met plezier te gaan hardlopen.
Ik heb jarenlang met veel plezier hardgelopen. In november 2016 kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Het reintegreren op werk verliep redelijk goed, weer gaan sporten kostte me veel moeite. Waar ik voorheen moeiteloos liep, werd ik nu bij lichaamsinspanning overvallen door angst. Tijdens de PT van Karen was er veel aandacht voor lopen vanuit ontspanning en met (neus)ademhaling. Het is voor mij een ommekeer geweest voor de manier waarop ik hardloop: niet meer gericht op competitie en prestatie maar vanuit mezelf (thuis in lijf en geest). Ik kan nu zeggen dat ik weer geniet van het hardlopen en met veel plezier naar de trainingen van chill-running ga. Karen, super bedankt!
Beheerdersantwoord van: Karen
Wat heerlijk Maaike dit te lezen en zeker om je wekelijks zo te zien genieten. Wat een cadeautje dat je mij dit schrijft, ik ben trots dat ik je een stapje heb mogen helpen en dat je weer kan genieten van het hardlopen en van alles om je heen. Dank je wel Maaike en tot vrijdag xKaren
Frank van der Hurk Frank van der Hurk uit Kerkdriel schreef op 21 oktober 2017
In het begin van de zomer van 2017 heb ik de CHiLLrunning workshop van Karen gevolgd. Ik had net de Roparun met de Bommelerwaard Runners achter de rug en was herstellende van een paar vervelende overbelastingsblessures. De zomer wilde ik benutten voor herstel. Ik wilde ook starten met een trainingsschema voor de marathon in oktober. De workshop CHiLLrunning kwam precies op het juiste moment.
Karen de Bondt kende ik al langer als trainster van de Zaltbommel Dutch Runners (ZDR). Bij ZDR had ik ervaren hoe haar enorme positiviteit en originele aanpak steeds weer garant staan voor vernieuwende, nuttige en vooral ontzettend leuke hardlooptrainingen. Ik wist dus dat CHiLLrunning leuk zou worden maar verder wist ik niet wat ervan te verwachten.
Chillrunning was inderdaad ontzettend leuk. Leuke mensen, een gezellige ontspannen sfeer, helemaal 'chill'. De lichamelijke trainingsintensiteit was niet hoog (Chillrunning is toegankelijk voor geoefende en minder geoefende lopers), dat was prettig voor mijn fysieke herstel. Hoewel CHiLLrunning niet moeilijk is, makkelijk was het daarentegen ook niet. Het was best vreemd en lastig om een ademhalingstechniek die je niet gewend bent toe te passen. Tijdens de workshop werden de gunstige effecten van de neusademhaling helder aangetoond en werd er geoefend met het toepassen ervan. Iedereen pikte het verrassend snel op. Ook de mindfulness oefeningen gericht op mentale ontspanning waren niet eenvoudig. Het vraagt om concentratie en oefening. Gelukkig was het met wat hulp en begeleiding van Karen voor iedereen toepasbaar.
Voor mij is CHiLLrunning erg nuttig geweest. Met name de meditatie oefeningen, waar ik vooraf geen ervaring mee had, hebben mijn interesse gewekt en ik ben mij er verder in gaan verdiepen. Inmiddels is het oktober en heb ik mijn geplande marathon gelopen. CHiLLrunning heeft me in de voorbereiding op de marathon en als aanvulling op de marathon training enorm geholpen. CHiLLrunning was voor mij een kennismaking met een andere beleving van het hardlopen. Een beleving die erg waardevol was en dat nog steeds is.
CHiLLrunning. Ik kan het je aanbevelen, het zal je zeker goed doen!
Frank van den Hurk
Beheerdersantwoord van: Karen
Wat mooi Frank, dank je wel. Ik ben blij dat het jou zoveel goed gedaan heeft in de voorbereiding naar de marathon en dat je er ook nu nog steeds profijt van hebt. Veel loopplezier en tot gauw ziens!
Groeten Karen
Marijke Marijke uit Geldermalsen schreef op 13 oktober 2017
nu 55 jaar en hardlopen is niks voor mij. Dat het dan toch gelukt is, is echt een leuk wondertje! Leuk hoor vanavond nog een stukje gelopen.... dank voor je lessen
Beheerdersantwoord van: Karen
En nu rustig doorgaan, blijf naar de signalen van je lijf luisteren. Nog beter ...bij een loopgroep aansluiten waar je je kan concentreren op de juiste technieken en blessures voorkomen... Heel veel succes en loopplezier verder Marijke! Groetjes karen
Clazien Clazien uit Geldermalsen schreef op 13 oktober 2017
Hallo Karen, ontzettend bedankt voor jouw enthousiaste inzet en flexibiliteit. De neusademhaling was nieuw voor mij, maar door jouw positieve benadering, ben ik dit dagelijks gaan toepassen en het werkt echt! Heel veel suc6 in de toekomst. Groetjes.
Beheerdersantwoord van: Karen
Dank je Clazien, wat fijn! We gaan elkaar vast nog eens zien!
Sterre Sterre uit Zaltbommel schreef op 14 juli 2017
Je moet al zoveel de hele dag.
Je werk, je gezin, als ouder, als partner, als sporter, als vrijwilliger.
Ik weet dat het woord "moeten" eigenlijk vervangen zou kunnen worden door willen.
Maar toch voelen activiteiten zo vaak als "moeten".
Zo ook het lopen; ik vind dat ik moet lopen, omdat het goed voor me is, ik er gezond bij blijf (hopelijk), het me bij de tijd houdt etc.
5 avonden Mindful run hebben me laten inzien dat ook het hardlopen in een andere stand kan dan hard, veel en moe worden.
Mindful Run laat je zien dat kan hardlopen met al je zintuigen;
* KIJK om je heen, er is zoveel te zien, wat je niet ziet als je er snel voorbij rent
* RUIK de natuur, het water,
* HOOR al die geluiden om je heen
* VOEL de wind, de zon, de regen, raak een boom aan, op welke ondergrond loop je

En dan die ADEMHALING, alleen door je neus; Ik voelde me opgesloten en kwam daardoor wel heel dicht bij mezelf. Het voelt veillig om van jezelf af te blijven, je schilletje op te houden en vooral flink zijn.
Maar dat moment dat ik diep ging en daardoor van binnen naar mezelf ging kijken begonnen de tranen hoog te zitten.
Voelde dit naar? Ja, omdat we met de hele groep waren, en ik flink wilde zijn. Niet zeuren!
Voelde dit naar? Nee, het voelde ook als eerlijk naar mezelf toe, en daar wil ik voor gaan.

Wat heeft het me gebracht: Beter voor mezelf zorgen, beter naar mezelf luisteren en mezelf van binnen gaan bekijken.
En ik mag, niet moet, met lol gaan hardlopen, niet hard, niet veel, niet snel, maar BEWUST
Lieve groet Sterre
Arnoud Arnoud uit Zaltbommel schreef op 2 juli 2017
Hoi Karen,
Door de cursus mindful run ben ik me veel meer bewust geworden van ademhaling. Daardoor ben ik op op een rustiger manier gaan hardlopen. Het lukt nog steeds niet om de hele training op neusademhaling te doen, maar de stukken worden wel langer. Heel leerzaam vond ik ook de oefeningen waarbij je ademloos zover mogelijk moest lopen. Verrassend hoeveel verder je dan komt na een paar ademhalingsoefeningen. Echt een teken dat de aandacht voor ademhaling de moeite waard is! De groepsoefeningen en de oefeningen in tweetallen zorgen er ook voor dat de groepsleden iets aan elkaar hebben. Echt leuk!
Arnoud
Beheerdersantwoord van: Karen
Wat leuk om te lezen Arnoud, ook dat je het nog altijd toepast. je bent altijd welkom weer eens aan te sluiten. Binnenkort doen we een kennismakingsclinic mindfulrun. Wellicht leuk om mee te doen; het zijn altijd weer leuke oefeningen die je in je eentje niet doet.. Tot gauw ziens Groeten Karen
Saskia Saskia uit Zaltbommel schreef op 17 mei 2017
Mindfulrun en Karen de Bondt hebben mij het plezier in het lopen terug gegeven. Door bewust met mijzelf en met mijn ademhaling bezig te zijn tijdens het lopen heb ik geleerd én ervaren dat ik de regie heb over hoe en wat ik loop. Het geeft mij de ruimte om ontspannen te lopen, minder krampachtig en het moeten is er af. Ik loop nu te genieten!
Beheerdersantwoord van: Karen
Zo leuk dat je samen met je man in duo-loop de ZDR-midzomernachthalvemarathon mee hebt gedaan. Hoe mooi is dat! Groetjes Karen
Marleen Marleen uit Geldermalsen schreef op 20 april 2017
Een nieuwe ikke met uitdagingen...maar hoe ga ik dat aanpakken. Toen kwam het bericht van Karen langs 5- weken chillrunning als ik dan toch moet beginnen dan graag goed. En wat ben ik blij dat ik het heb gedaan. Heerlijk die energie en motivatie die me het heeft gegeven om door te gaan. Ik kan nu genieten van het hardlopen...van mezelf en de omgeving het bewust zijn van alles HEERLIJK KAREN SUPER BEDANKT !!! Echt een aanrader voor iedereen.
Fred Fred uit Zaltbommel schreef op 17 april 2017
Hoi Karen, als startende hardloper (ben een fervent fietser) was ik erg gefocust op het steeds maar sneller lopen. De lol in het hardlopen was daarmee ver te zoeken. Toen ik aansloot bij ons groepje hoopte ik eerlijk gezegd op tips en tricks om mijn doel te bereiken, kortweg de 10 km in 50 minuten. Wat ik echter vond was de lol in het hardlopen. Je hebt me met je aanwijzingen leren genieten onderweg en dat is me veel meer waard. Uiteindelijk zijn de tijden door de geleerde technieken ook nog meer dan acceptabel. Bedankt voor alle goede zorgen en tot snel. Greets Fred
Yvette Yvette uit Meteren schreef op 13 maart 2017
Ik wilde graag weer starten met hardlopen met als doel 5 km in een mooie tijd, alleen miste ik de motivatie daar ik na het hardlopen mij vooral moe voelde.
Vandaar dat ik me heb aangemeld voor de chillrunnig onder begeleiding van Karen.
5 weken op zaterdag op tijd uit bed en met een klein clubje het park is om verschillende (grappige) oefeningen, spelletjes en opdrachten te doen. Tijdens de trainingen vooral bewust van jezelf te worden en te voelen dat het goed is wie je bent en wat je kan.
Bewust te worden van je ademhaling en te leren daar gebruik van te maken tijdens het lopen. Maar vooral te leren om te genieten van het (hard)lopen wat ik voorheen miste. Nu besloten dat bewust ademend en genietend te lopen om zo mijn conditie en kracht op te bouwen en wanneer ik eraan toe ben weer te gaan hardlopen.
Karen bedankt voor je enthousiaste begeleiding.
Beheerdersantwoord van: Karen
Geweldig Yvette, je bent een sterk mens en het hardlopen gaat je lukken, gun jezelf en vooral je lijf er de tijd voor. Geniet en loop met je HART. xK
Inge Inge schreef op 7 maart 2017
Tijdens de cursus die ik bij Karen volgde leer je jezelf te richten op de neusademhaling, je houding en jezelf ontspannen en in het hier en nu zijn en hardlopen...Het stukje neusademhaling is voor mij heel belangrijk geweest... Je lichaam geeft hierdoor zelf het tempo aan, je krijgt meer zuurstof binnen, je loopt meer op je vetverbranding en kan het lopen langer en makkelijker volhouden. Je snelheid gaat uiteindelijk ook omhoog en het voelt heel ontspannen en natuurlijk.. win- win dus!!??
Beheerdersantwoord van: Karen
Fijn dat je het zo goed doet in voorbereiding op de marathon van Rotterdam . Je hebt een goed schema gekregen van mijn collega-looptrainer Michel en je past deze techniek toe daar waar kan. Ik kijk uit naar 9 april 2017! Voor nu veel succes in de laatste voorbereidingen Inge! xK
Carola Carola schreef op 6 maart 2017
Twee jaar geleden begonnen met hardlopen. Terwijl ik dacht nog niet tot de hoek van de straat te komen ging het lukken. Ik haalde na een paar maanden zelfs de 10 km. Trots! Maar of ik nou 3 of 10 km liep, hardlopen werd nooit relaxed, nooit het gevoel fit(ter) thuis te komen, eerder vaak uitgeblust voor de rest van de dag. Na een blessure was de moed om het weer op te pakken dus ook ver te zoeken. Totdat ik met Karen ging meedoen. Vanaf de eerste les bleek dat hardlopen zeker relaxed kan zijn. Ook als je geen 40 meer bent en geen 'maatje 36' hebt. Dat je wel met een fit en ontspannen gevoel thuis kan komen. Door volledig op neusademhaling mijn 'halfuurtje rennen' weer op te bouwen merk ik dat ik voorheen te snel liep, te grote passen nam en zeker te hard van start ging. Nu loop ik mijn rondjes in mijn eigen tempo volledig op neusademhaling en ga ik fit en ontspannen de rest van de dag in. Karens woorden bleken waar: "Iedereen kan hardlopen, alles wat je daarin doet is goed, je loopt tenslotte alleen voor jezelf".
Beheerdersantwoord van: Karen
Exactemundo Carola, ook jij kan het!
Willeke Willeke uit Zaltbommel schreef op 3 maart 2017
In een stressvolle periode leek mijn prille hardloop-carrière (1 jaar) in het slop te raken. Terwijl ik eigenlijk wist dat ik het heel hard nodig had. Tijdens het lopen had ik het gevoel alsof er een riem werd aangetrokken rond m'n borst, ik zat heel snel achter m'n adem. Die 5 km bleef een topprestatie voor me.. het lukte maar echt verder kwam ik niet. Ik kreeg de tip om de Mindful run bij Karen te gaan volgen. Door neusademhaling toe te passen word je gedwongen te doseren, als je naar adem 'moet' happen ga je dus te hard... iets wat voor mij een groot leerpunt bleek te zijn. De vijf trainingen waren behalve leerzaam ook heel gezellig. Karen je bent een inspirerend mens! Bij het toepassen van de technieken liep ik onlangs in mijn eigen 'loopje' zomaar out of the blue 10 km! Ik ben blij dat ik deze training gevolgd heb!
Beheerdersantwoord van: Karen
Wat heerlijk dat je daar weer zo van kan genieten Willeke, ieder moment van ontspanning, ook tijdens het hardlopen, is je van harte gegund! xK
Pieter Pieter uit Zaltbommel schreef op 10 december 2016
Tijdens een lange blessureperiode was ik langzaam bezig om te trainen met neusademhaling. Heel korte en rustige loopjes in lage hartslagzones (Zone 1-2) gingen me steeds beter af. Vorige week woensdagavond trainden we met onze trainingsgroep op een heuse atletiekbaan. Iets wat wij nooit doen omdat we in Zaltbommel geen atletiekbaan hebben en we altijd op de openbare wegen trainen. De kern van de training was een pyramideloop van 400-600-800-1000-800-600-400. Mijn persoonlijke doel was kijken of m’n hardnekkige blessures (aanhechting hielbeen/achillespees en knie) zich rustig hielden en indien dit het geval was ervaren of ik alle afstanden in deze pyramide alleen op ademhaling via de neus kon blijven lopen. De blessures hielden zich rustig dus kon ik mij focussen op mijn neusademhaling. Hoe bijzonder is het dat dit lukte. Met een steeds verder stijgende hartslag lukte het om alle afstanden op neusademhaling af te werken. Later terugkijkend op m’n Suunto zag ik dat de maximaal bereikte hartslag 173 bedroeg en gemiddeld over de rondes zat ik ruim boven de 165. En dat met de wetenschap dat mijn gemeten maximale hartslag 184 bedraagt. Oftewel op gemiddeld 90% van mijn max. HS. kon ik dus gewoon op neusademhaling hardlopen. Hoe bijzonder is dit!
Carmen Carmen uit Zaltbommel schreef op 8 december 2016
Een hardnekkige blessure en herfstachtig weer. Prikkels genoeg om mijn hardloopschoenen maar aan de (kale) wilgen te hangen. De drive die ik had om 5-10 kilometer te lopen, was ver te zoeken. Totdat ik Karen sprak over haar training. Een andere aanpak, een rustige opbouw, de focus op een goede ademhalingstechniek, maar vooral het leren genieten van het hardlopen; CHiLLrunning.
En zo stond ik op een maandagochtend in een chi-houding met uitzicht op de Waal klaar om vervolgens te starten met een loop. Bijzonder om vanuit een ontspannende toestand te accelereren, maar het voelde waanzinnig! Nog waanzinniger is dat ik nu weer met gemak en zonder napijn een vijf kilometer loop. En dat ik daarbij geen doelen meer stel en geniet van het hardlopen, kan ik iedereen van harte aanbevelen!
Beheerdersantwoord van: Karen
Il faut reculer pour mieuxx sauter! xK
Inge Inge uit Neerijnen schreef op 7 december 2016
Om volledige neusademhaling te ervaren tijdens het hardlopen besluit ik een poging te wagen. Op de planning staat een kort loopje van 4 km. Nieuwsgierig naar hoe het zal aanvoelen, ga ik op pad. Enigszins gespannen loop ik weg, even een rondje, uit de drukte van het gezin.

Oke…alleen neus… Mond dicht, duidelijke instructies tegen mezelf. Concentreer je op je ademhaling… in door de neus en weer uit. Het voelt raar…als door een rietje ademen ofzo. Door lichte stress versnel ik.. dit ben ik nl gewend. Eruit rennen ermee! Maar dat werkt dus niet.. Ik word direct letterlijk met mijn neus op de feiten gedrukt.. Als vanzelf zakt mijn mond open voor lucht..Help! Te snel dus! Mooie waarschuwing trouwens want na de maasloop van afgelopen zondag is het zaak rustig aan te doen. In tempo terugzakken dan maar. Nu gaat het eigenlijk prima, op een hoop snottebellen na dan… Door me te concentreren op mijn neusademhaling merk ik ook dat andere zaken naar de achtergrond verdwijnen. Alleen ademhaling is nu belangrijk. Ik besluit tot 2 km zo te lopen en dan te beslissen hoe ik me dan voel… Ik laat mijn tempo nog iets verder terugzakken waardoor de snottebellen nu ook verdwijnen. Mooi! Het went… Aleen voelt het nog steeds gek, maar niet vervelend. Wat ik wel merk is dat ik meer ontspannen raak. Ik heb veel boeken gelezen over hardlopen. Met name lopen met je mind & chi running spreken mij erg aan. Aandachtige geest, Bodysensing, ademen en ontspanning. Door volledig door je neus te ademen kun je nog meer uit je buikademhaling halen. En dat zorgt voor lagere hartslag, lagere bloeddruk, betere circulatie en een kalmerend effect en gevoel van welzijn. En dat is precies wat ik nu zelf ervaar…
Na 2 kilometer besluit ik daarom het volledige rondje 4 km op deze manier uit te lopen. Het gaat nl prima! Mijn tempo is niet hoog maar mijn lijf is inmiddels totaal ontspannen en het voelt ook alsof ik meer zuurstof binnen krijg. En alsof ik het lopen meer ervaar. Door de neusademhaling ben ik ook beschermd tegen het weer veel te fanatiek starten waar ik nog wel eens last van heb, vooral onder invloed van stress. De neusademhaling regelt mijn lijf en het tempo wat daar bij hoort.Ik nader de 4 km en geniet van de heerlijke koude namiddag op de dijk. Wat een uitzicht!
Met een relaxed gevoel en een big smile eindig ik mijn rondje. Benieuwd naar meer over dit zeg! Wat doet het op langere termijn als je het in je trainingsschema toepast? Wordt vervolgd dus!